02 February, 2011

Caramel Pudding


Bahan-bahan :  
 ✿ Susu cair F&N satu tin  
Satu tin air sejuk 
✿ Telur 8 biji 
✿ Biskut Jacob 24 keping
✿ Satu cawan gula 
✿ Satu cawan gula untuk dibuat gula hangus


Cara membuatnya :

1. Rendamkan biskut jacob dengan 1 tin susu cair dan air sejuk. 
2. Kemudian kacau. Tambah susu dutch lady full cream untuk melembutkan lagi caramel.


Pukul telur. Campur dengan 1 cawan gula putih. Asingkan.


Hanguskan satu cawan gula dalam kuali. Campurkan sedikit air.  
 

1. Adunan satu dengan kedua dicampurkan.
2. Selepas itu, campurkan kesemua adunan ke dalam loyang berisi gula hangus td.
*Gunakan kukusan untuk memasak puding*


Beginilah rupa selepas siap kukus. Kukus dalam 45 minit - 1jam.

Selamat mencuba :)

No comments:

Post a Comment