07 May, 2011

CInta Pertama Sukar Di Lupakan


Assalamualaikum. Berkenaan dengan tajuk di atas. Aku nak share something :)
 Betul ke cinta pertama sukar dilupakan ? Ramai di kalangan manusia dimuka bumi ini akan mengaku bahawa mereka sukar melupakannya atau mereka dah lupakan tapi masih lagi dibayang oleh bayangan si dia. Kenangan hebatkan ? Ok, balik story asal. Cuba korang tengok sikit si dia kamu sekarang dengan si dia kamu yang dahulu. Hidung dia, perangai dia, rambut dia, minat dia dan rupa si dia. Ada sama tak ?

Tidak ada : Alhamdulilah, kamu sudah melupakan cinta pertama kamu. Setialah dengan si dia kamu sekarang. Mungkin kadang-kadang kamu teringat akan si dia yang dahulu. Stop! Forget saja pasal dia. Mana mungkin dia akan kembali. Hidup mesti di teruskan. Tapi normal lah kalau tiba-tiba teringat dia. Jangan sampai makan diri sudah ye :)

Ada : Hah, yang sama ni. Pernah tak dengar orang di sekeliling krang cakap macam nie “Ehh, asal si dia kau macam ex kau hah?“ ok, mungkin semua ni kebetulan je. Tapi mungkin korang sedar akan persamaan si dia supaya korang boleh hidup dengan bayang-bayangan si dia yang lama. Parahh ni. Sebab kamu mungkin akan teringat si dia yang lama. Awass. How come korang nak hidup dalam bayang-bayang palsu nie ? Tapi,kalau dah jodoh tak ke mana cik kak & cik abang oie. Dah takdir di tentukan macam ni kan. Kena redha dan terima je lah. Ada hikmah disebalik semua hal ini.;)

Nota malas : Indahnya hidup ini jika cinta pertama kekal ke akhir hayat. Hanya kau yang pertama dan terakhir, tiada yang kedua atau ketiga. Bukan senang kan ? Tapi kamu mampu mempertahankannya ;)

4 comments: