03 September, 2012

Menunggu


“ Sampai Bila Harus Aku Menunggu Cinta Yang Takkan Pernah Hadir?”

Assalamualaikum w.b.t 
✿.✿ بسم الله الرحمن الرحيم ✿.✿

Seringkali persoalan diatas bermain dimindaku, adakah ada si dia telah ditetapkan dalam hidupku? Ya Allah, penantian ini kadang melelahkan aku, aku rindu untuk segera berjihad di jalan-Mu dalam keluarga yang besar, dan mendapatkan cinta sejati yang dapat membimbing diriku menuju jannah-Mu. Namun aku percaya akan tiba masanya dimana, siapa dan bila penantian ini akan terjawab, membuatku harus terus berikhtiar dalam penuh harapan kepada-Mu, di dalam setiap istikharahku.
Engkaulah penguasa dan pemilik hidup dan matiku Ya Allah, maka hanya Engkau jualah yang boleh menjawab semua ini. Jangan biarkan penantian ini melemahkan keimanananku kepada-Mu, jadikan ini sebagai kekuatan untuk mendekatkan segala redha-Mu kepadaku.
Ya Allah, jadikanlah fitrah cinta ini sebagai jalan untuk meraih keberkatan yang Engkau janjikan, di jalan pernikahan sesuai sunnah Rasul pilihan-Mu, membukakan jalan menuju jannah-Mu. Jika pendampingku telah Engkau tetapkan, gerakan hatinya untuk menujuku , pertemukanlah kami dalam sebaik-baiknya pertemuan untuk menuju redha-Mu, insyaAllah. Kerana Engkau sajalah yang berhak atas hati hambaMu.
credit to : Pakarcinta
Nota Malas : cintalah aku kerana-NYA, dengan apa adanya aku.

1 comment:

 1. insyaAllah
  cinta yg ditunggu akan muncul tiba
  kuatkan hati
  jaga maruah diri.

  :)

  ReplyDelete